Menu
Sepetiniz

QR Kartvizit, QR Kodlu Kartvizit RSS Feed

QR Kartvizit, QR Kodlu Kartvizit

QR kod, diğer günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız teknolojilerden bir tanesidir. QR kartvizitlerde alışveriş konusunda bizlere büyük kolaylıklar sunuyor.

QR kartvizit, QR kodlu kartvizit ürünlerini bir çok alanda kullanabilirsiniz. QR kod sayesinde saniyeler içerisinde alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz. QR teknolojiyi bir çok veriyi ufak bir alana sığdırabiliyor.

QR kartvizit, QR kodlu kartvizit ürünlerinin kullanım amacı, çok fazla bilgiyi küçücük bir alana yerleştirmektir. Akıllı telefonlar üzerinden ile QR kod okutulduğu verilere kolayca ulaşılır. Bu uygulama hızlı alışveriş desteğini sizlere sunar. Kartvizitin üzerinde bulunan QR kod, bir akıllı telefonun kamerası üzerinden okutulur.

QR Kod Nasıl Kullanılır?

QR kodları kullanabilmek için akıllı cihazlar üzerinde QR kod okuyucu uygulama indirmeniz gerekir. Google Store ya da AppStore üzerinden bu uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı açarak QR kodu okutabilirsiniz. Kamera QR kodu gördüğü zaman kodu tarayıp bilgileri sizlere sunar. QR kod oluşturmak için belirli servis desteğinden yararlanmak gerekir. İnternet üzerinden kolayca QR kod oluşturabilirsiniz. İnternet adresinden bu sitelere bağlandığınız zaman karşınıza bir form gelecektir. Form üzerinde verilerinizi girmelisiniz. Daha sonra dinamik ya da statik kod seçimi yapacaksınız. Statik kodlarda QR kod bağlantısı değiştirilemez. Dinamik kodda istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Bununla beraber QR kodunuzu dilediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. QR kodlarınızı dilediğiniz renkte yapabilirsiniz. QT kodlarınızı ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz.

QR Kodda Hangi Bilgiler Kullanılır?

QR kod ile istediğiniz bilgileri paylaşıma açabilirsiniz. Kartvizitte belirli bilgilerin girilmesi gerekir. QR kod üzerinde ise istediğiniz çeşitlilikte bilgi girişi gerçekleştirilir. İstenilen her bilgi, QR kod üzerinden sunulabilir.

QR Kod Kartvizitlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kartvizit modellerinde QR kod kullanmaya karar verdiyseniz, bazı konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Kartvizit modellerinin boyutları sınırlıdır. Kartvizite yerleştirilen QR kodun boyutları 12 mm’den büyük olmalıdır. Aksi durumda okuma sorunu yaşanabiliyor. Bununla beraber büyük boyuttaki QR kod da ekran üzerinde şık durmayacaktır. Bir çok kullanıcı kodları küçültürken kodlar bozulabilir. Kod bozulmadan boyutunun küçültülmesi gerekiyor. QR kodun rengi kartvizitin fon renginden koyu olması gerekir. Aksi durumda kamera QR kodu okuyamayabilir. 

Burada hiç yazı yok